top of page

Фотоконкурси та премії березня: актуальна добірка можливостей

Для досвідчених фотографів та молодих авторів, які документують наслідки війни чи знімають природу — традиційна добірка можливостей березня. У переліку турецький конкурс мобільної фотографії; грант розміром 50 000 євро для фотографів, яким понад 60 років; можливість для молодих митців від Асоціації фотографів Литви тощо.


Viviane Esders Prize – Europe



Відкрито заявки на участь у конкурсі на премію Вівіан Есдерс, щоб нагородити фотографа, який активно працює понад 40 років, демонструючи наполегливий художній підхід.  


Вимоги до заявника: професійний фотограф віком від 60 років європейської національності із 30-річним стажем роботи. На момент подання заявки кандидат не повинен представляти який-небудь колектив чи агенцію.


Переможець отримає грант у розмірі 50 000 євро. Він зобов’язується виділити 10 000 євро з грошової премії на випуск книги про свою роботу (монографію).


Крайдата: 29 квітня 2024 року


World Report Award | Documenting Humanity 2024 



Премія World Report Award|Documenting Humanity приділятиме увагу роботам, присвяченим людям та їхнім соціальним чи культурним історіям, великим людським трагедіям чи дрібнішим щоденним життєвим подіям тощо.


Що можна виграти? Грошовий приз понад 10 000 євро, можливість відвідати Італію, реалізувати виставковий проєкт «Мандрівний фестиваль» на 3 роки. Деталі тут. 


Крайдата: 28 березня 2024 року


PhotoVogue Grants for Photographers



Конкурс PhotoVogue 2024 запрошує митців з усього світу поділитися роботами, які прославляють красу та стійкість природи.


Фотографи зможуть представити свої роботи на фестивалі PhotoVogue 2024 у Мілані та, можливо, у випуску Vogue. Двоє художників, які подадуть найпереконливіші роботи, також отримають грант у розмірі 5000 доларів кожен. 


Для участі в конкурсі слід надіслати фотоісторію — від 5 до 15 зображень (макс. 1 проєкт).


Крайдата: 30 квітня 2024


CVCEPHOTO: Конкурс фотографій для гірської активності



Відкрито прийом заявок на фотоконкурс Mountain Activity. До участі запрошують як і фотографів-аматорів, так і професійних фотографів з усього світу.  


Для участі у конкурсі слід надати щонайменше три фото на тему «Гірська активність», тобто будь-яке зображення, пов’язане зі спортивною діяльністю (немоторизованою), яка відбувається в горах. Наприклад: альпінізм, скелелазіння, лижі, трекінг, спелеологія, парапланеризм.  


За перше місце нагорода  1400 євро, за друге — 700 євро, за третє — 300 євро. 


Крайдата: 31 березня 2024


EuroNatur Foundation «European Treasures of Nature» Photo Competition



EuroNatur’s та його партнери запрошують як любителів, так і професійних фотографів показати різноманітний світ європейської флори й фауни та найкрасивіші пейзажі континенту, долучившись до фотоконкурсу. 


Найкращі фотографії будуть розміщені у великому календарі та журналах EuroNatur, а також на вебсайтах організаторів конкурсу.


Нагорода:


Перше місце – 1500 євро

Друге місце – 1000 євро

Третє місце – 750 євро

Четверте місце – 500 євро

П’яте місце – 250 євро


Кожен заявник може надіслати не більше п’яти фото на пошту photo@euronatur.org. 


Крайдата: 31 березня 2024 року


Turkey Mobile Photo Awards 2024



TMPA — міжнародний конкурс, відкритий для фотографів з усього світу, які користуються смартфонами, без вікових обмежень. Фотографії мають бути зроблені на будь-який смартфон або планшет.


Можливість виграти призи до $ 7000. Конкурс складається з дев’яти категорій. «Фотограф року» буде нагороджений «Головним призом» у розмірі $ 2500. Кожен переможець категорії отримає $ 500. 


Крайдата: 22  березня 2024 року


Photography competition and exhibition RESTART2024 



Фотоконкурс Асоціації фотографів Литви для молодих фотографів і фотографів-початківців, які починають свою кар’єру, переосмислюють творчі стратегії та концептуальний підхід.


Журі обере 10 фіналістів. У серпні 2024 року відкриється їхня групова виставка. Разом із виставкою буде видано каталог. Серед цих фіналістів оберуть трьох переможців, які будуть оголошені на відкритті виставки.


Для участі слід надати серію з 10-20 фотографій, створених не раніше 2019 року. 


Крайдата: 24 березня 2024 року


 

Нагадаємо, до 25 березня триває прийом заявок на отримання гранту від The Aftermath Project. Співзасновниця The Aftermath Project Сара Террі разом із фотожурналістом Джозефом Сивеньким, який переміг у 2022 році, провели спільну ZOOM-зустріч для українських фотографів, де розповіли про особливості подання на конкурс та поділились лайфхаками, як переконливо представити свою історію так, щоб вона перемогла. Некомерційна організація пропонує фотографам з усього світу отримати грант $25 000 на реалізацію документального проєкту про наслідки воєнного конфлікту. 


А як подавати заявки на міжнародні фотоконкурси й перемагати? Роман Пилипій, Олена Гром та Олександр Рупета розповіли про свій досвід.  




bottom of page