top of page

Росіяни вдарили по готелю у Харкові ракетами «С-300»: 13 постраждалих, серед них — двоє іноземних журналістів. Фоторепортаж

Фото Якова Ляшенка


Пошкоджений готель і розтрощені автівки. Майже щоденно Харків страждає від російських атак ракетами «С-300». Протягом січня військові РФ вже вдруге поцілили по будівлі, де проживали іноземні журналісти.


Фото Євгенія Гертнера


На момент удару у будівлі перебували репортери турецького ЗМІ Anadolu — Давіт Качкачішвілі та фотокореспондент Озге Еліфу Кизилу. Вони отримали незначні поранення.


Фото Євгенія Гертнера


Фото Якова Ляшенка


«Кізіл і Качкачішвілі, обидва в доброму стані, доставлені до лікарні для подальшого обстеження. Автомобіль, яким користувалася команда, був пошкоджений під час атаки, ним більше неможливо користуватися, як і багатьма іншими авто біля готелю», — повідомили на сайті ЗМІ.


Фото Якова Ляшенка


«Цей готельний комплекс справді був популярним серед медійників, зокрема й іноземних», — розповідає фотограф Яків Ляшенко. Він добре знав цю будівлю, оскільки сам неодразово радив колегам готель.


Фото Якова Ляшенка


На місці Яків побачив, що в одній з частин готелю кілька номерів уже «просто склалися». Якби там були люди, то рятувальники не змогли б їх витягти з-під завалів. На щастя, обійшлося без жертв, але поранення отримали 13 людей.


Фото Якова Ляшенка


Фото Євгенія Гертнера


Начальник слідчого управління Нацполіції області Сергій Болвінов додав, що одна з ракет «С-300» поцілила біля входу до готелю, друга — влучила в дах. Крім того, від ударної хвилі пошкоджено ще п'ять будинків та згоріли вісім авто. «35-річний адміністратор готелю — у тяжкому стані. Слідчі встановили, що на момент вибухів у готелі перебували дев'ятеро людей», —  заявив Сергій Болвінов.


Фото Якова Ляшенка


Удари по Київському району Харкова були завдані ракетами, які випустили з території Бєлгородської області РФ.


Фото Євгенія Гертнера


Матеріал створено за підтримки The Foundation for Polish-German Cooperation.


bottom of page