top of page

Найгарячіша точка на фронті – Авдіївка

Військовий фотограф Олег Пальчик задокументував життя міста


Військовий фотограф Олег Пальчик задокументував життя цивільних в одній із найгарячіших точок– прифронтовій Авдіївці.

Останніми днями більшість новин стосуються російського наступу на Авдіївку та Донбас в цілому. На початку жовтня Олег Пальчик разом і командою «ТРО Медіа» приїхав до Авдіївки, за яку тривають жорстокі бої.


«У цей день ситуація була дуже важка. Ворог залучив всю палітру зброї, яка була в наявності: тільки від балістичних ракет нарахували 19 прильотів. Постріли з танків, РСЗВ, мінометів – ніхто не рахував. Коли повертались – дорога вже була закидана цеглою, а посеред перехрестя валявся великий шматок ракети. Але ми все ж таки виїхали. Авдіївка – це Україна. І завжди буде Україною».

Олег Пальчик, військовий фотограф


Пальчик каже, що приїжджає до міста уже вчетверте за рік та додає, що з кожним разом в Авдіївці усе більше зруйнованих будинків та не залишилось жодного уцілілого вікна. Понад рік тут немає світла, води, газу та опалення. Натомість в місті досі живуть близько 1600 цивільних. Більшість із них – пенсіонери, однак є і декілька дітей. Кожен мешканець на обліку у військової адміністрації міста. Цивільних, особливо родини із дітьми, вмовляють виїхати. Погоджуються – одиниці.

За словами фотографа, люди живуть у підвалах, опалюють приміщення буржуйками, на них же готують їжу. У місті досі працюють шість магазинів та лікарня. Функціонує «Центр Незламності», у якому можна зарядити пристрої, подивитись українські новини, попрати та підстригтись, випити каву з бутербродами, а також отримати медичну консультацію та ліки.


Матеріал створено за підтримки The Foundation for Polish-German Cooperation.


 

Олег Пальчик (41 рік) – військовий фотограф, в армії з весни 2022 року, молодший сержант служби зв'язків з громадськістю Територіальної оборони Збройних сил України.

До війни працював професійним рекламним фотографом.



Читайте також

Фотограф із Харкова Яків Ляшенко зняв трагедію у Харківській області. Від удару ракетою «Іскандер-М» загинула 51 людина, у тому числі 8-річний хлопчик.



bottom of page