top of page

Костя та Влада Ліберови запрошують на виставку світлин з фронту «Лінія зіткнення»


Учасники УАПФ, подружжя фотокореспондентів Костянтин та Влада Ліберови 4 квітня на ВДНГ у Києві презентують серію знімків з війни. Експозиція налічує понад 150 документальних фотографій та відео, зроблених протягом останніх двох років у прифронтових містах та безпосередньо на передовій.


За час повномасштабної війни Костя та Влада об’їхали найгарячіші напрямки фронту, документуючи наслідки російських обстрілів та роботу український військових. Так, Костянтин провів безліч годин з піхотою на нулі, супроводжував штурмові групи на штурмах, аби показати, яких титанічних зусиль вартує збереження кожного клаптика землі. 


«Ми фіксуємо страшну реальність, сповнену втрат та болю, які ворог приніс на нашу землю. Все заради головної мети — не дати нікому забути про те, що в Україні триває війна, адже завершити її можна тільки якщо кожен щодня докладатиме до цього зусилля. Тож велика виставка на ВДНГ — ще одна можливість сфокусувати увагу на цій темі й зібрати допомогу для наших військових: кожен вхідний квиток стане донатом на придбання дронів», — зазначають Ліберови.


Серед фото, що представлені у рамках «Лінії зіткнення», — «Кладовище снарядів у Харкові», «Битва за Бахмут», «Зима на фронті. Серебрянський ліс», «30 годин на нулі», «Лівий берег Херсонщини», «останній штурм Да Вінчі» й інші воєнні серії. Другий блок виставки показуватиме реальність цивільного населення кадрами з Мар’їнки, Бахмуту, Соледару, Херсона, Лисичанська, Бучі, Миколаєва й інших українських міст, що постраждали внаслідок російського вторгнення.


Роботи Ліберових публікувалися у The New York Times, The Wall Street Journal, The Independent та інших відомих міжнародних медіа, а журнал TIME включив знімки фотографів у список 100 найкращих фото 2022 та 2023 років.


Виставка «Лінія зіткнення» працюватиме у павільйоні №4 на ВДНГ з 4 по 21 квітня 2024 року. 


Побачити експозицію можна буде, зробивши донат від 100 грн на збір. Також за бажанням можна придбати будь-яку роботу. Зібрані протягом періоду роботи виставки кошти передадуть на закупівлю 1000 fpv дронів для військових. 


bottom of page