top of page

Масована атака росіян по Україні. Наслідки ударів по Києву та Харкову в об’єктиві документалістів

Пошкоджений житловий будинок та спалені автівки внаслідок обстрілу росіян. Харків. 23 січня 2024. Фото Якова Ляшенка


Вночі 23 січня РФ завдала комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Загинули шестеро людей, ще щонайменше 70 отримали травми різних ступенів тяжкості. Інформація щодо постраждалих оновлюється.


Нерозірвані частини ракети посеред житлового кварталу. Київ. 23 січня 2024. Фото В’ячеслава Ратинського


Військові вантажать нерозірвані частини ракети. Київ. 23 січня 2024. Фото В’ячеслава Ратинського


Спочатку росіяни атакували Україну «шахедами», а вже під ранок масовано випустили ракети зі стратегічної авіації. Вибухи пролунали у Павлограді на Дніпропетровщині, а також у Києві та Харкові. Як наслідок, у Святошинському, Солом'янському та Печерському районах Києва палали автомобілі, пошкоджено будинки. Поранення отримали 20 осіб.


Уламки ракети лежать біля пошкодженого житлового будинку. Київ. 23 січня 2024. Фото В’ячеслава Ратинського


Чоловік фотографує спалений будинок. Київ. 23 січня 2024. Фото В’ячеслава Ратинського  


Міський голова столиці Віталій Кличко повідомляє, що у Святошинському районі уламки збитих ракет пошкоджили балкони житлового будинку  з 1 до 5 поверху та чотири квартири. В іншому будинку виявили нерозірвану бойову частину ракети, тому мешканців будинку евакуювали. Також у цьому районі загорілася нежитлова двоповерхова будівля. 


Також у Дарницькому районі Києва зафіксовано кілька місць падіння уламків, зокрема на дах 9-поверхового житлового будинку – без загоряння. Усі екстрені служби продовжують працювати на місцях падіння уламків, додав Кличко.


Медики евакуюють постраждалих людей. Харків. 23 січня 2024. Фото Олега Архангородського


Подвір’я у диму та вогні після атаки росіян по житловому будинку. Харків. 23 січня 2024. Фото Олега Архангородського


Росіяни двічі за ранок атакували Харків: о 04:00 випустили три ракети по цивільних об’єктах та близько 07:15 повторно вдарили по тих же локаціях. Станом на 14:30 відомо про 62 постраждалих, з яких п’ятеро осіб загинули.


Медики разом із волонтерами виносять поранених із будинку, який постраждав від обстрілу. Харків. 23 січня 2024.Фото Олега Архангородського


Житловий будинок з вибитими вікнами після ранкової атаки росіян. Харків. 23 січня 2024. Фото Якова Ляшенка


У Київському районі Харкова внаслідок ранкового ракетного обстрілу повністю зруйновано під'їзд багатоквартирного будинку. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов: «Зараз рятувальники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей. Також в одній з найпостраждаліших частин Київського району немає світла, частково і води. Відповідні служби працюють над усуненням наслідків ворожих обстрілів».


Емоційна телефонна розмова харків’янки біля зруйнованого будинку. Харків. 23 січня 2024. Фото Якова Ляшенка


Зламані дерева та зруйновані балкони. Двір після атаки військових РФ. Харків. 23 січня 2024. Фото Олега Архангородського


За інформацією очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, у Павлограді внаслідок масованої ракетної атаки росіян загинув чоловік.


Усього протягом ночі зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника. Повітряні сили ЗСУ повідомили про знищення 21 ворожої ракети.


Проєкт реалізовується завдяки підтримці IWM Documenting Ukraine.

bottom of page