top of page

Репортери без кордонів: можливості для фотографів


“Репортери без кордонів” (RSF) — це міжнародна некомерційна організація, що розташована в Парижі, мандат якої полягає у захисті та просуванні свободи інформації в усьому світі. Експертиза RSF визнана в усіх галузях журналістики, а сама організація відома своєю здатністю мобілізувати міжнародну мережу тренерів і консультантів. Протягом останніх 35 років RSF надавала численні послуги з підвищення потенціалу в усьому світі, включаючи індивідуальні навчальні програми для різних регіонів та тренінги з цифрової безпеки.


Ділимось підбіркою можливостей, що надає RSF для українських журналістів та фотографів спільноти UAPP.


"Журналісти в Україні протягом двох років висвітлюють наслідки російського вторгнення з передової. З перших днів RSF зосередилися над тим, щоб вони могли продовжувати працювати, надаючи їм засоби захисту, фінансові гранти та організовуючи відпочинок за межами лінії фронту. В умовах безперервної війни міжнародна спільнота повинна продовжувати надавати довгострокову підтримку цим медіа, щоб забезпечити право на інформацію".
Антуан Бернар, директор з адвокації та допомоги RSF

Ресурс безпеки журналістів


Ресурс «Репортерів без кордонів» для безпеки журналістів має на меті надати можливість незалежним журналістам краще подбати про безпеку в Інтернеті та офлайн, а також покращити захист своїх джерел і вдосконалювати свої знання про стандарти журналістської етики.


Поради щодо безпеки доступні на сайті українською мовою. Нові статті будуть перекладені протягом найближчих тижнів.


Навчання


RSF запускає новий цикл безпекових тренінгів для журналістів. Після циклу дводенних навчань, організація планує зосередитись на скороченому одноденному форматі із фокусом на наданні першої допомоги в Києві, Дніпрі, а також в Одесі чи Харкові. Щойно буде відкрито прийом заявок, ми сповістимо про це у наших соцмережах.


Психологічна підтримка



Для RSF психічне здоров’я журналістів є ключовим пріоритетом.

Тому була запущена платформа caring.eutelmed.com, що дозволяє журналістам отримати доступ до безпечних і конфіденційних індивідуальних сеансів підтримки з професійним психологом, а також до ресурсів психічного здоров’я. 


Для отримання п’яти безкоштовних психологічних консультацій при переході на сайт зазначте код «RSF22».


У випадку, якщо ви потребуєте покриття послуг особистого психолога ви можете подати запит на компенсацію за адресою lvivpfc@rsf.org.


Програма резиденції

Учасники ретриту під час походу в гори. Фото Lviv Media Forum


Починаючи з серпня 2023 року, завдяки співпраці між RSF та Львівським медіафорумом 95 медійників разом зі своїми родинами отримали тижневий відпочинок в Карпатах, на заході країни, щоб відновити сили та продовжити свою подальшу журналістську діяльність.


Наразі тривають розробка програми та домовленостей з Lviv Media Forum, щоб запропонувати медіапрофесіоналам та їхнім родичам 7-денний відпочинок у Карпатах з відшкодуванням проїзду, проживання та усіх запланованих заходів протягом цього часу. Ми поділимось цією можливістю щойно вона буде відкрита.

bottom of page