top of page

У Чернігові три російські ракети «Іскандер» вбили 17 українців. Трагедія на світлинах документаліста В’ячеслава Ратинського

Фото В’ячеслава Ратинського 


Вранці 17 квітня російські війська атакували центр Чернігова трьома крилатими ракетами. Зруйнована восьмиповерхова будівля, пошкоджені чотири багатоповерхівки, лікарня, заклад вищої освіти, десятки авто. Станом на 17:00 відомо про 17 загиблих, 61 людина травмована, із них троє дітей. 


Фото В’ячеслава Ратинського 


Постраждали, зокрема, працівники вишу та медичної установи. Про це повідомляє начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус у своєму Telegram. На місці працюють медики, рятувальники, психологи та волонтери. У районі прильотів відключили світло та газ, «аби не допустити більших руйнувань».


Фото В’ячеслава Ратинського  


Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що серед загиблих — 25-річна лейтенантка поліції. Дівчина загинула від падіння уламка ракети на дах її авто.


Шестеро людей вважаються зниклими безвісти. «Під завалами частково зруйнованої будівлі, імовірно, продовжують перебувати люди», — повідомляють у ДСНС України.


Фото В’ячеслава Ратинського  


Президент Володимир Зеленський наголосив, що якби Україна отримала достатньо засобів ППО, у Чернігові не було б стільки жертв.


«Чернігів. На жаль, кількість загиблих може зрости. І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою», — написав він у телеграм.


«Три дні тому на Близькому Сході ми побачили, як виглядає надійний захист людських життів від ракет. Партнери України мають необхідні засоби, щоб допомогти нам рятувати українські життя з таким же рівнем ефективності», — написав у соцмережі «X» міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

 

Фото В’ячеслава Ратинського    


На місці ворожої атаки розгорнуті пункти незламності та пункти надання психологічної допомоги.  


bottom of page