top of page

Україна під ударом: наслідки ракетної атаки росіян на Київ у світлинах документалістів

Палає 18-поверховий будинок на вулиці Заболотного у Києві. 7 лютого 2024 року. Фото Влади Ліберової


Рятувальники витягують з-під завалів людей, медики надають допомогу пораненим, а ті, кому пощастило вціліти, із сумом та болем в очах спостерігають, як палає їхній 18-поверховий дім. Таким ранок 7 лютого видався для мешканців Києва через чергову масовану атаку росіян. 


Зранку 7 лютого по всій території України лунала повітряна тривога. Під ударом росіян були шість регіонів, чи не найбільше ракет летіли саме на столицю. 


Палає 18-поверховий будинок по вулиці Заболотного у Києві. 7 лютого 2024 року. Фото Влади Ліберової


7 лютого 2024 року. Фото Костянтина Ліберова


7 лютого 2024 року. Фото В’ячеслава Ратинського


Медики, рятувальники та поліція надають допомогу постраждалому мешканцю багатоповерхівки. 7 лютого 2024 року. Фото Влади Ліберової


Загибла людина біля багатоповерхового будинку у Києві. 7 лютого 2024 року. Фото Павла Флореску


У Голосіївському районі Києва внаслідок атаки РФ сталася пожежа у 18-поверхівці: між 10-тим та 15-им поверхами була пожежа. Міський голова Віталій Кличко повідомив про госпіталізацію шістьох людей. Серед них — вагітна жінка.


Рятувальники гасять охоплену вогнем будівлю СТО в Києві. 7 лютого 2024 року. Фото Павла Флореску


Також спалахнула двоповерхова будівля СТО. Площа пожежі орієнтовно 800 м кв. На базі однієї з прилеглих шкіл організували штаб із проведення аварійно-рятувальних робіт. 


У Деснянському районі пошкоджено високовольтні кабелі. Через це частина мешканців залишилася без світла. У Дніпровському районі уламки збитої ракети пошкодили дві високовольтні лінії. 


Через падіння російської ракети у Києві утворився величезний кратер та пошкоджені високовольтні лінії. 7 лютого 2024 року. Фото В’ячеслава Ратинського


Енергетики працюють на місці падіння ракети у Деснянському районі. 7 лютого 2024 року. Фото В’ячеслава Ратинського


Станом на 14:30 у Київській міській військовій адміністрації повідомили про чотирьох загиблих. Також унаслідок ракетного удару 40 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Дані щодо постраждалих оновлюються. 


Крім того, в Бучанському та Фастівському районах Київщини пошкоджені щонайменше 10 приватних і один багатоквартирний будинок, а також господарські споруди й автівки. 


Атакували росіяни й Миколаїв. Там пошкоджені два десятки приватних будинків і газова мережа. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив про загибель одного чоловіка. По Харкову й області росіяни випустили керовані ракети С-300. Місцеві почули щонайменше п’ять ударів. Троє осіб отримали поранення. Поцілили росіяни і в комунальне підприємство на Дніпропетровщині, а на Львівщині — у промисловий об'єкт у місті Дрогобич.


7 лютого 2024 року. Фото В’ячеслава Ратинського


7 лютого 2024 року. Фото Костянтина Ліберова


7 лютого 2024 року. Фото Костянтина Ліберова


7 лютого 2024 року. Фото В’ячеслава Ратинського


Детальніше про роботу військових розповів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Він зазначив, що вдалося знищити 44 повітряні цілі ворога: 29 ракет, а також 15 ударних БпЛА. Загалом від початку доби окупанти застосували 64 засоби повітряного нападу. 


Президент України Володимир Зеленський також відреагував на масовану атаку. Він наголосив, що всі служби працюють задля подолання наслідків терору. Президент висловив співчуття тим, хто втратив рідних і близьких, та подякував усім, хто дбає про нашу безпеку, рятує й допомагає людям.


Проєкт реалізовується завдяки підтримці IWM Documenting Ukraine.

bottom of page