top of page

WEYUAPP: Європа очима українців



WEYUAPP – це арт-проєкт, створений італійською фотографкою Лізою Борджані у партнерстві з Українською асоціацією професійних фотографів (UAPP). Проєкт є продовженням серії "Що означає Європа для тебе?" (WEY), яка досліджує відчуття європейської ідентичності через особисті історії та візуальні образи жителів європейських країн.


Четверо українських фотографів – Катя Москалюк (Львів), Ольга Ковальова (Харків), Михайло Палінчак (Київ) та Тимофій Мельников (Одеса) – створили серію фоторобіт, де кожен портрет розкриває одне почуття, одне ім'я та одну локацію, пов'язані з Європою.


На фотографіях зображені люди, яких фотографи зустріли в чотирьох містах та поставили їм одне просте питання: "Що означає Європа для тебе?". Проєкт прагне відобразити різноманіття поглядів на європейську ідентичність, продемонструвати культурну та мовне багатство Європи та стимулювати роздуми про поняття "європейськості".


WEYUAPP стає важливим внеском у дискусію про європейську ідентичність у контексті сучасних політичних і соціальних змін, надаючи українцям право голосу та пропонуючи їм можливість поділитися своїми думками та почуттями щодо Європи.


Що для вас Європа? Допомога, майбутнє, приклад!

Андрій, 25 років, позивний «Спиця», водій БТР.

Донецька область, Україна, 14 лютого 2024 року

Фото Михайла Палінчака


Що для вас Європа? Європа – це певний тип мислення.

Євген та Олександра, 37 та 28 років, військові.

Україна, Одеса, пляж "Ланжерон".

23 лютого 2024 року

Фото Тіма Мельникова


Що для вас Європа? Європа – це складний шлях нашої країни до мети.

Яків Ляшенко, власник швейного виробництва, волонтер, фотограф.

Фото Ольги Ковальової


Що для вас Європа? Європа – це культурне розмаїття.

Юрій, викладач кафедри туризму.


Фото Каті Москалюк


Проєкт буде експонуватися в Україні та інших країнах Європи. Він також має веб-сайт і сторінки в соціальних мережах, де ви можете дізнатися більше про нього та його учасників.

WEYUAPP — це справжня мистецька подорож, яка розкриває європейську ідентичність через особисті історії та емоції, зафіксовані на фотографіях.

Соціальні мережі:

bottom of page