top of page

Каховське водосховище, кільце містами України та Саржин Яр

Чим запам'ятався цей тиждень фотографу Сергію Коровайному


Світлина тижня

Це жахливо і дивно спостерігати як росіяни методично цілять в готелі, ресторани та інші місця, де зазвичай я чи наша команда зупиняємось. Так, наприклад готель "Дружба" в Покровську, де я зупиняюсь у відрядженнях з 2014 року і знаю добре працівників готелю. Його просто жахливо бачити у розбитому стані й думати, що я сам чи мої колеги та друзі могли б там бути.


Перемога тижня

Моя особиста перемога в тому, що я в понеділок сів в машину і зробив велике кільце, яке розпочалось з Південноукраїнську, де в той день пускали на станцію, далі заїхав в Дніпро, Покровськ, Слов'янськ, Ізюм, Харків і села навколо. Це перемога тому що надзвичайно важко сісти в потяг чи машину і їхати знімати щось своє. Коли немає конкретної роботи, задачі, але є упередження, що ця робота не може бути комусь потрібна чи важлива.


Це типовий синдром самозванця, що характерний для мене і моїх колег тою чи іншою мірою. Тому треба змушувати себе вставати з дивану і їхати знімати своє і це моя особиста перемога.



Відкриття тижня

Children playing on the dry bed of the Kakhovka Reservoir (Jędrzej Nowicki)


Відкриттям стала робота нашого колеги Jędrzej Nowicki для The Antlantic про наслідки підриву Каховської дамби і стану Каховського водосховища. На мій погляд це дуже поетичний, чуттєвий і сильний матеріал.


Оскільки я також працюю над цією темою, і багато бачив документування колег і Jędrzej зробив видатну роботу.

Інше відкриття особисте — це який прекрасний Саржин Яр влітку. Я був там восени та навесні, це дуже неймовірне місце, де є де покупатись, поспостерігати за природою і це природна оаза серед міста.


Що послухати


Фантастичний і один з найкращих концертів Florence + the Machine: NPR Music Tiny Desk Concert. Я дуже люблю Florence, та ця акустика і ці пісні — я їх можу слухати вічно, чим власне і займався у цій поїздці.

Що почитати

Зараз у мене такий період, що важко зосередитись на одній книзі та мало що зачіпляє, тому я читаю потрохи все одночасно. Зараз із величезним задоволенням повертаюсь до Любки і наразі читаю його збірку «Саудаде». І вам раджу.



Що подивитись

Подивитись можна раптово анімаційний фільм Appollo 10 (https://youtu.be/EkPrXL-H5Qc) з половиною, він є на Нетфліксі, він розповідає про підготовку висадки американця на Місяць, однак це також історія про те, як жили американські підлітки та сім'ї в 60-ті роки 20 століття і про епоху шаленої віри в науку і що за її допомогою світ стане краще.


Останнє фото на камері

Ось так виглядає зруйнований російською артилерією палац культури в місті Дергачі.


Вночі проти 13 травня російські військові обстріляли Дергачівський будинок культури у Харківській області, в якому базувався гуманітарний штаб.

Я знімав його для ЮНЕСКО в рамках документування зруйнованих культурних об'єктів.

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page