top of page

Культурна дипломатія через об'єктив: фотовиставки в посольствах України по всьому світу


Ми продовжуємо реалізовувати культурні проєкти та активно брати участь у важливих міжнародних фотографічних подіях та виставках, представляючи українську фотографію на світовій арені.


Для розвитку культурної дипломатії та боротьбі з дезінформацією про події в Україні ми уклали договір з МЗС Україна, в рамках якого протягом лютого у посольствах України в Угорщині, Італії, Австрії, Грузії, Вірменії, Австралії, Куби, Ватикані, Німеччині, Франції, Швейцарії, Швеції, Естонії, Великобританії, США, Норвегії, Ізраїлі, В’єтнамі, Індії та Чехії відбулися покази фільму “20 днів у Маріуполі” та виставки до 10 річниці війни та 2 річниці повномасштабного вторгнення. На усіх стендах та виставкових матеріалах було зазначено work.ua, як партнерів та меценатів UAPP.



“Нью-Йорк, Вашингтон, Оклахома, Монтана, Техас, Індіана, Мічиган, Південна Кароліна, Каліфорнія... Минулий місяць ми провели на виїзному показі фільму "20 днів у Маріуполі", розмовляючи з усіма – від політиків і дипломатів Державного департаменту до людей у містечках по всій Америці — про журналістику та розслідування воєнних злочинів, про українців та їхню постійну боротьбу за виживання,” – поділився Мстислав Чернов, режисер документального фільму “20 днів у Маріуполі” та президент UAPP. 


Стрічка "20 днів у Маріуполі" була визнана найкращим документальним фільмом за версією головної британської кінопремії BAFTA, а також низкою гільдій та об’єднань кінокритиків серед яких Лондонська спілка та Національна рада кінокритиків США. Наразі фільм має вже 17 нагород.



Посольство Індії у співпраці з Посольством України, Посольством Республіки Польща в Новому Делі, Українською асоціацією професійних фотографів та Польським інститутом у Нью-Делі провели спільну прем'єру фотовиставки "Я все ще мрію", яка висвітлює руйнівний вплив російського вторгнення на дітей України.



Заступниця Міністра закордонних справ України Ірина Боровець висловила вдячність за незмінну відданість та підтримку з боку близьких партнерів — Сполучених Штатів Америки та Польщі. "Це було б неможливо без відданості та підтримки наших надійних партнерів і найдорожчих друзів — Сполучених Штатів та Польщі", - зазначила вона. Пані Боровець також підкреслила важливість спільних зусиль, відкривши фотовиставку "Я все ще мрію" на тлі надихаючих новин: нещодавнього повернення одинадцяти українських дітей на батьківщину. Ці діти були насильно переміщені Росією. Вона підкреслила: "Саме тому наші спільні зусилля в рамках Міжнародної коаліції за повернення українських дітей є такими важливими".


Виставка у Таїланді — про людську ціну російської агресії в Україні. Світлини розказують історії про горе та втрати українців, а також про взаємодопомогу та спільний опір.


Виставка у Тайланді


За участі Тимчасового повіреного у справах України в Чехії Віталія Усатого, Директора департаменту закордонних справ Канцелярії Президента Чеської Республіки Ярослава Заїчека та Урядового уповноваженого з питань відновлення України Томаша Копечного на території Празького Граду відкрилась фотовиставка, під назвою «Українська незламність».


Фотографії, зроблені українськими фотографами демонструють реальність, в якій українці живуть уже два роки, показують реальну жахливу сутність «руського міра».


Виставка «Українська незламність» у Празі


“24 лютого світ вшановує другу річницю жорстокої та невиправданої повномасштабної агресії Росії проти України. В цей день Посольство України в Угорщині організовує фотовиставку «Руйнування, окупація, геноцид: два роки кривавої війни Росії проти незламної України»” – додав тимчасовий повірений у справах України в Угорщині Балог Іштван.


Cafe Kyiv


Завдяки плідній співпраці з ГО IWEK e.V. у Берліні нам вдалось стати частиною Cafe Kyiv — масштабної проукраїнської події на понад 5000 гостей зі 120 пунктами програми, близько 200 спікерами, серед яких були представники UAPP, 9 фільмів та 12 виставок. Зокрема, на події була представлена експозиція “Озброєна правда: 10 років Революції гідності та Євромайдану в Україні” та public talk з Ольгою Ковальовою, проєктною менеджеркою та Катериною Москалюк, журналісткою UAPP.



"Поруч із подальшим наданням суттєвої підтримки Україні ми хотіли б більше зосередитися на європейському майбутньому цієї країни. Через десять років після Революції Гідності, 2024 року, ми знову проводимо в Берліні захід Cafe Kyiv і проголошуємо: Майбутнє України в Європі!" - додав представник Фонд Конрада Аденауера Богдан Міфтахов.



Також 16-18 січня 2024 року PinchukArtCentre спільно з Офісом президента України та Українською асоціацією професійних фотографів провели проєкт “Deciding Your Tomorrow“ з нагоди Всесвітнього економічного форуму у Давосі.


Фото: Nicolas Lobet


Ми вдячні work.ua та Міністерству закордонних справ України за підтримку та посилення українських голосів задля міжнародної підтримки України.





bottom of page