top of page

Яків Ляшенко та Євгеній Гертнер показали наслідки удару по терміналу Нової пошти під Харковом

Обережно, матеріал містить фото чутливого характеру, а зміст цього матеріалу може бути травматичним


Увечері 21 жовтня Збройні сили Російської Федерації завдали ракетного удару по терміналу «Нової пошти» у смт Коротич на Харківщині. Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що стріляли із ЗРК С-300.


«Звичайний цивільний об’єкт. На жаль, є загиблі, – зазначив президент Володимир Зеленський. – На місці працюють усі служби, триває рятувальна операція».


Станом на 13:00 унаслідок ракетного удару загинуло шість людей, ще шістнадцять отримали травми та осколкові поранення. Четверо звернулися по амбулаторну медичну допомогу. За словами мера Харкова Ігоря Терехова постраждалі – мешканці Харкова, Пісочина, Люботина та Ізюма. Усі вони були працівниками «Нової пошти».


22 жовтня оголосили днем жалоби: «Ми будемо працювати та вшановувати кожного загиблого героя Нової пошти. Кожного загиблого в цій війні».


Фотограф Євген Гертнер разом з колегами буквально через півгодини виїхав на місце події. На місці події Євген знімав усе, утім вирішив не показувати фотографії з понівечиними тілами. «Кадри я зберіг для Військового архіву України. Це ще нам знадобиться», – говорить Євген Гертнер. – Найбільше за все мене вразило, як і завжди, цинічність та жорстокість російської армії, яка вкотре завдає ударів по цивільній інфраструктурі, прикриваючись перемогами».


Фото: Євген Гертнер


Фотограф Яків Ляшенко прибув на місце після опівночі, коли почали пускати журналістів усередину. На той момент пожежу вже загасили, а рятувальні операції – закінчили. Усередині зруйнованого терміналу «Нової пошти» працювали криміналісти. «Навкруги були розкидані посилки та стояли увімкнені роботи-сортувальники, які повинні перевозити ящики з посилками. На підлозі лежали тіла загиблих працівників Нової пошти», – розповідає Яків Ляшенко.


Фото: Яків Ляшенко


Матеріал створено за підтримки The Foundation for Polish-German Cooperation.

bottom of page