top of page

ДСНС 5 годин боролася з вогнем. Масштабні пожежі в Харкові після атаки росіян в об’єктиві Якова Ляшенка

Рятувальники ліквідовують пожежу після удару «шахедів» у Харкові. 4 травня 2024 року. Фото Якова Ляшенка


У ніч на 4 травня війська РФ атакували Україну з Бєлгородської області 13 «шахедами» і 4 зенітними керованими ракетами С-300. Сили ППО знищили усі 13 ударних дронів у межах Харківської та Дніпропетровської областей. 


У Харкові уламки «шахедів» упали на станцію технічного обслуговування та складські приміщення. Як наслідок — три загоряння за різними адресами. 


Фото Якова Ляшенка


Найбільша пожежа виникла у складських приміщеннях із загальною площею близько 3 тисяч квадратних метрів. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов о 1:34. Ліквідація вогню тривала понад 5 годин. 


Фото Якова Ляшенка


За попередніми даними постраждало 4 особи. Жінку середнього віку та 13-річну дитину госпіталізували, ще одній 89-річній жінці медики надали допомогу на місці атаки.  


Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов додав, що через падіння уламків збитих «шахедів» загорілась двоповерхова офісна будівля в Основʼянському районі Харкова.


За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).  


Фото Якова Ляшенка


Нагадаємо, у понеділок, 29 квітня, росіяни вдарили балістикою та КАБами по цивільних об’єктах Одеси й Харкова, внаслідок цього п’ятеро людей загинули й понад 30 поранено. 


bottom of page