top of page

Балістика по Одесі та КАБи по Харкову: наслідки російської атаки по цивільних на знімках документалістів

Внаслідок авіаційного удару зайнялась будівля навчального закладу в Одесі. 29 квітня 2024 року. Фото Олександра Гіманова


У вечір понеділка 29 квітня росіяни вдарили по цивільних об’єктах Одеси та Харкова, як наслідок — загиблі і поранені, пожежі й руйнування, а також налякані собаки з притулку для тварин. 


Одеса 


Війська РФ завдали удару по Одесі ракетою «Іскандер-М» із касетною бойовою частиною, яку українській ППО вдалося збити. Унаслідок обстрілу у відомому «замку Гаррі Поттера» — так місцеві називають палац студентів Національного університету «Одеська юридична академія» — спалахнула пожежа.  


Фото Олександра Гіманова


Лікарі надають постраждалим всю необхідну допомогу. Спочатку інформували, що вісім людей зазнали поранень різного ступеня важкості, серед травмованих — 12-річний хлопчик. Кількість загиблих унаслідок російського удару по Одесі зросла до п’яти осіб, а поранених — до 32. У медзакладах продовжують лікуватися 23 одеситів: у важкому стані вісім людей, з них чотири — у вкрай важкому, зокрема і чотирирічна дівчинка. 


Фото Олександра Гіманова


«Загинули три жінки й двоє чоловіків. Серед поранених двоє дітей і одна вагітна жінка. Наші лікарі намагаються робити все можливе», — повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер


Одеські пабліки пишуть, що під час ракетної атаки також постраждав колишній нардеп від «Партії регіонів», ректор Національного університету «Одеська юридична академія» Сергій Ківалов. Він нібито отримав осколкові поранення правого стегна. 


Харків 


У понеділок ввечері російські окупанти вдарили по Київському району Харкова авіаційними керованими бомбами. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов: «У Харкові серія вибухів. По місту бʼють КАБами. Будьте обережні. Приліт у зону житлової забудови міста. Відомо про часткове пошкодження однієї багатоповерхівки».  


Поліцейські та медики евакуйовують пораненого чоловіка у Харкові. Фото Георгія Іванченка

 

Унаслідок удару по Харкову поранення дістав 42-річний цивільний чоловік. «Його госпіталізували з вибуховою травмою та уламковими пораненнями до медичного закладу. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості», — написав Синєгубов.


Фото Якова Ляшенка


Фото Георгія Іванченка


Недалеко від місця влучань розташований притулок для тварин, де перебуває майже 650 собак та 160 цуценят. Їх евакуювали волонтери з Авдіївки та Часового Яру. Тварини обійшлися переляком. 


Фото Георгія Іванченка


Фото Якова Ляшенка


Фото Георгія Іванченка


Нагадаємо, російська армія б’є по Харкову зенітними ракетами, дронами-камікадзе та авіаційними ракетами практично щодня. 4 квітня росіяни завдали подвійного удару по Харкову. Тоді загинули троє рятувальників.


Постійних ударів зазнає і Одеса. 23 квітня російська армія ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» атакувала житловий будинок в Одесі. Тоді постраждало дев’ятеро людей, в тому числі діти.




bottom of page