top of page

Жертви та руйнація в Одесі: наслідки дронової атаки росіян в об’єктиві фотографа Тимофія Мельникова

Уночі 23 квітня армія РФ атакувала Одесу. Фото Тимофія Мельникова


Уночі 23 квітня росіяни атакували Південь України ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». Під приціл ворога потрапив житловий сектор Одеси. 


Унаслідок ворожої атаки по місту зафіксовано пошкодження майже 60 квартир у 22 будинках. Також постраждали дев’ятеро людей, зокрема четверо дітей. Це хлопчик і дівчинка 5 та 9 місяців і двоє хлопчиків 9 та 12 років. Дітей і трьох дорослих із травмами різного ступеня тяжкості доставлено до лікарні. Про це повідомляють в  Одеській обласній прокуратурі


Фото Тимофія Мельникова


Помешкання одеситів перетворилися на руїни. Дехто втратив все, оскільки вибігав з будинку серед ночі без будь-яких речей, або тільки з телефоном у руках.  У квартирі родини з немовлям уціліли тільки холодильник і пральна машина. 


«Пошкоджено двоповерховий житловий будинок, торговельні об'єкти та автомобілі. Вибито шибки у житлових будинках та будівлях, прилеглих до місць падіння уламків», – повідомили у пресслужбі прокуратури. Правоохоронці розпочали  розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).


Фото Тимофія Мельникова


На місці працювали комунальники, які допомагали мешканцям постраждалих будинків забрати вцілілі речі зі своїх квартир. Наразі міська влада запропонувала людям місця для тимчасового проживання.


Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що українській ППО вдалося збити 15 із 16 ворожих дронів-камікадзе.



bottom of page