top of page

Можливості квітня: $1 000 000 на реалізацію творчих ідей від KSE, а також гранти від Canon і Nikon

Благодійний фонд Київської школи економіки (KSE) у рамках програми Talents for Ukraine виділяє $1 000 000 грантової підтримки для талановитих українців незалежно від сфери діяльності. Magnum Photos та Odesa Photo Days запрошують реалізувати фотоісторії на важливі теми з фотографами з інших країн. Canon пропонує фотографам і відеографам створити документальну історію, а Nikon — зробити фото з використанням мікроскопа. 



Грантова програма Talents for Ukraine  


Програма відкрита для мрійників і новаторів, які своїми ідеями змінюють життя інших. Бюджет — $ 1 000 000. KSE пропонує кожному переможцю 5 000 доларів на підтримку, але також залишає за собою право визначити розмір підтримки індивідуально. 


«Ми шукаємо людей, які вже зараз впливають або скоро зможуть вплинути на розвиток України чи світу. Якщо Ви прагнете змінити світ навколо, дієте талановито і нестандартно — ми чекаємо на Вашу заявку для участі в програмі «Talents for Ukraine»!» — йдеться у повідомленні. 


Організатори закликають податись на грант усім, хто має цікаві ідеї, незважаючи на галузь. Для участі у програмі потрібно відповісти на кілька запитань, долучити мотиваційний лист і коротке відео, щоб показати результат своєї роботи. 



Beyond the Silence project 


Міжнародна фотоагенція Magnum Photos та освітня платформа Odesa Photo Days оголосили open call «Beyond the Silence». Мета проєкту створити діалог між фотографами з різних країн, висвітлюючи спільний досвід і спільні виклики.


ТЕМИ: 


  • Від колоніального правління до незалежного майбутнього

  • Насильство і травма

  • Цензура/Свобода слова

  • Територія. Окупована/анексована

  • Викрадення людей

  • Боротьба/Адаптація


Щоб подати заявку на участь, потрібно заповнити форму і після цього пройти два етапи відбору.


У результаті вісім відібраних фотографів створять серії робіт, кожна з яких, разом з роботами чотирьох фотографів Magnum Photos, буде представлена на публічних виставках у Мексиці, Казахстані, Нігерії, Камбоджі, Україні та США. Кожному відібраному учаснику другого етапу надається грант у розмірі $ 3 000 на розробку фотоісторії.


Крайдата: 24 квітня 2024 



Canon Video Grant — Short Film Documentary 


Canon разом із Міжнародним фестивалем фотожурналістики Visa pour l’Image-Perpignan надають грант у розмірі 8 000 євро плюс використання новаторського професійного відеообладнання Canon (в оренду) для створення 8-хвилинного документального фільму на соціальну, політичну чи культурну тематику. 


До участі у конкурсі запрошують фото та відеожурналістів. 


Грант на реалізацію власної ідеї зможе отримати окрема особа, а не група людей, будь-якої національності.



Крайдата: 27 травня 2024 року



Nikon Small World Prize  


Премія Nikon Small World Prize є унікальною в цьому списку, оскільки вона зосереджується на мікрофотозйомці, тобто фотографіях, зроблених за допомогою мікроскопа. Конкурс складається з двох частин: Nikon Small World Prize та Nikon Small World in Motion Prize. Перший зосереджується на мікрофотозйомці, а другий — на цифрових відео або сповільнених кадрах, знятих за допомогою мікроскопа. Участь безкоштовна. 


Нагороди: $ 3,000, $ 2,000 та $ 1,000 


Крайдата: 30 квітня 2024



Конкурс стипендій для відеоблогерів, що сприяють зміцненню української ідентичності




Міжнародний фонд «Відродження» оголошує конкурс стипендій для відеоблогерів, що працюють з темами подолання російського імперіалізму та колоніалізму, культурної деколонізації та формування національної ідентичності. 


Розмір стипендії від 100 до 150 тисяч гривень. В рамках конкурсу планується надати 10 стипендій. 


Термін реалізації проєкту (створення і випуск контенту): до 10 місяців.


Результати будуть оголошені не пізніше 13 травня 2024 року.


Перевага надаватиметься відеоблогам, які випускають контент на різних платформах (наприклад, крім каналу Youtube відео поширюється на авторському каналі в TikTok, акаунті соцмережі X тощо).


Крайдата: 26 квітня 2024 року 



«Sharing Future» Artist in Residence Scholarship 2024 


Гасло стипендії «Sharing Future» спрямоване на спільне створення та співпрацю для спільної Європи та спільного майбутнього.


Проект сприяє розвитку різним формам мистецтва, на яку можуть претендувати художники, фотографи, письменники, виконавці, перекладачі та музиканти.


Де? - Русе (Болгарія) 


Учасник буде проживати в квартирі, наданій ІЕКС та 

отримає 1500 євро. У межах цієї суми покриваються витрати, пов’язані з проектом.


Подати заявку потрібно до 31 травня 2024 eliascanetti@eliascanetti.org 

bottom of page