top of page

Можливості травня: актуальна добірка конкурсів і грантів


Традиційна добірка від УАПФ фотоконкурсів та грантів травня. У переліку можливості для фотографів та фіксерів, що висвітлюють війну і мир, а також спеціальна премія для жінок для реалізації власного фотопроєкту у жанрі документалістики чи репортажу. 


Стипендіальна програма від Фундації польсько-німецької співпраці


Можливість передбачена для журналістів, фоторепортерів та військових кореспондентів з України. 


Фундація польсько-німецької співпраці оголошує стипендії до 2 250 євро / 10 000 злотих


УМОВА: ви український журналіст, який проживає в Україні та висвітлює поточну ситуацію в Україні


Подавати заявку можна англійською, польською або німецькою мовами. 


⏳ Крайдата: 6 травня 2024 року



Women Photograph Project Grants


Можливість для жінок реалізувати фотопроєкт у жанрі візуальної журналістики, документалістики та репортажу. На втілення ідей передбачений грант $ 5 000. 

У заявці на грант учасники мають подати історію, а не окремі фотографії. Допомога покриватиме витрати, пов’язані безпосередньо зі зйомками й виробленням нових матеріалів.


Мова: англійська


⏳ Крайдата: 15 травня 2024 року



Фонд Курта Шорка (KSMF) 


Меморіальний фонд Курта Шорка (KSMF) запрошує медійників-фрилансерів, місцевих репортерів і фіксерів з усього світу подати заявки на щорічну премію. Переможці у трьох номінаціях отримають $ 5 000 призу. 


  • Номінація «Фрилансер» для журналістів-фрилансерів, які працюють у зонах світових конфліктів з особистим ризиком.

  • Номінація «Місцевий репортер» для медійників у країнах, що розвиваються, або країнах із перехідною економікою, які пишуть про події на своїй батьківщині.

  • Номінація «Фіксер» для місцевих журналістів, найнятих іноземними медіа, чия робота сприяє міжнародному висвітленню складних, небезпечних або ворожих локацій.


Кандидати в номінації «Місцевий репортер» і «Фрилансер» мають подати по три статті, опубліковані з 1 червня 2023 року до 31 травня 2024 року. Претенденти на премію «Фіксер» подають три рекомендації від іноземних кореспондентів, із якими вони працювали протягом аналогічного періоду. Публікації мають висвітлювати конфлікти, права людини, транскордонні проблеми або будь-які суперечливі питання у країні чи регіоні. 


Заявки необхідно подати на сайт відповідно до номінацій «Фрилансер», «Місцевий репортер» та «Фіксер».


⏳ Крайдата: 31 травня 2024 року 



Bayeux Calvados-Normandy Award


Міжнародний конкурс військових кореспондентів приймає роботи в різних категоріях, серед яких теле- і радіорепортаж, вебжурналістика і фоторепортаж. Репортаж повинен висвітлювати конфліктну подію — її вплив на людей, їхні права і свободи. 


Для участі у фотокатегорії необхідно відправити заявку, від 8 до 15 знімків з підписами, супровідний текст, резюме та свою фотографію. Робота має бути зроблена в період з 1 червня 2023 року до 31 травня 2024 року. 


Нагорода: € 7 000 переможцю кожної категорії.


⏳ Крайдата: 6 червня 2024 року



Global Peace Photo Award


Фотоконкурс, присвячений пам’яті австрійського журналіста і пацифіста, лауреата Нобелівської премії миру Альфреда Фріда. До участі приймаються роботи професійних фотографів, присвячені рухам за мир та ідеї безконфліктного майбутнього.


У 2024 році буде розіграно € 11 000 євро грошових призів у шести категоріях. Зображення миру року буде відзначено призом € 7 000.

Експозиція буде представлена в австрійському парламенті протягом одного року та включена до постійної колекції мистецтва австрійського парламенту.


Участь безкоштовна.


⏳ Крайдата: 19 травня 2024 року







bottom of page