top of page

Росіяни атакували центр Дніпра та об’єкти Укрзалізниці: наслідки у світлинах Миколи Синельникова

Ракетний удар по Дніпру. 19 квітня 2024 року. Фото Миколи Синельникова


У ніч проти 19 квітня російські війська вкотре атакували Україну. Окупанти випустили 22 ракети різних типів і 14 дронів. Сили ППО збили всі шахеди та 15 ракет. Під час комбінованої атаки найбільше постраждали Дніпро й область. Окупанти убили вісьмох людей: двох дорослих у Дніпрі та чотирьох дорослих і двох дітей (дівчинка 14 років і хлопчик 8 років) у Синельниковому. 


Фото Миколи Синельникова


Мер Дніпра Борис Філатов зазначив, що росіяни вдарили ракетою Х-22 по житловому будинку. «Використовувати такі ракети для обстрілів міст та житлової забудови — це свідомий воєнний злочин», — наголосив Філатов. За його словами, такою ракетою росіяни вдарили по будинку на Перемоги, 118 у січні 2023 року, внаслідок чого загинуло 46 людей. Також Х-22 запустили по ТРЦ «Амстор» у Кременчуці в червні 2022-го, тоді загинула 21 людина.

 

Загалом у Дніпрі пошкоджені ще 5 багатоповерхівок і 2 приватні будинки, 3 навчальні заклади, 7 адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини й торговельні павільйони, готель, СТО. А також майже пів сотні авто.


Фото Миколи Синельникова


Потрощені й інфраструктурні об’єкти Укрзалізниці у Дніпрі. Серед поранених є залізничники, рух потягів змінено. На пошкоджених об’єктах працюють рятувальники. Про це повідомили в Укрзалізниці. Робота вокзалу станції Дніпро вранці була тимчасово призупинена. Наразі рух потягів відновлено.


Фото Миколи Синельникова


Президент Володимир Зеленський після чергового кривавого удару окупантів закликав світ завдати поразки російському терору. Він наголосив, що Україна потребує ППО. «Росія повинна відповідати за свій терор, і кожна ракета, кожен «Шахед» мають збиватися. Світ може це гарантувати, партнери мають необхідні спроможності. Це було доведено, зокрема, у небі Близького Сходу, і це має запрацювати у небі Європи», — підсумував Зеленський.


Унаслідок ракетного удару завтра, 20 квітня, у Дніпрі оголошено траур за загиблими.


bottom of page