top of page

Що публікувала міжнародна преса у квітні? Добірка фото українських документалістів


Фотографія Юлії Кочетової на сторінках Die Ziet.Online 


Американські, британські, китайські, італійські та австралійські медіа публікували знімки українських фотографів у квітні. УАПФ пишається документалістами, чиї світлини репрезентують рідну країну у міжнародних медіа та вкотре привертають увагу до російсько-української війни. 


Світлини переможниці World Press Photo 2024 Юлії Кочетової неодноразово публікувались на сторінках британського медіа The Guardian та німецької газети Die Zeit.



Фото Романа Пилипія публікували американські медіа The Washington Post та The Atlantic.



Світлини Ольги Іващенко неодноразово публікували у французькій газеті 

Le Figaro та друкували на шпальтах канадського видання The Globe and Mail.



Фото Оксани Парафенюк російських обстрілів Одеси публікували на першій шпальті The New York Times, а The Washington Post опублікувала портрети міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.



Знімки Сергія Коровайного 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ у квітні були на першій шпальті The Wall Street Journal.



The Washington Post публікували фото Олександра Бабенка



Знімки Якова Ляшенка харківської психіатричної лікарні, по якій росіяни вдарили ракетою С-300, публікувала агенція Associated Press.



Знімки російських обстрілів цивільних мешканців Харкова Євгена Малолєтки з’являлись на сайті Associated Press.



Фото Олександра Магули з Часового Яру публікувало китайське медіа Vision Times. 



У добірку знімків з фронту російсько-української війни агенція Reuters додала роботи Сергія Нужненка та Івана Антипенка. 



Знімки подружжя фотографів Влади та Костянтина Ліберових висвітлювали новини з України у таких медіа: The Guardian,  Bloomberg, CNN, Politico, Business Insider, The Times, The Australian, IL Post тощо.



Представлені у матеріалі роботи — це далеко не весь список опублікованих світлин українських фотографів у закордонних медіа. Тож ми закликаємо документалістів не соромитись писати про власні закордонні публікації у своїх соцмережах та позначати УАПФ, щоб у наступних добірках ми не пропустили жодного здобутку.  


Над матеріалом працювали:

Дослідниця теми, авторка тексту: Віра Лабич

Літературна редакторка: Юлія Футей

Менеджер сайту: Владислав Кухар

bottom of page